ΕΦΕΤ, ΣΕΒΤ και ΕΠΟΕΣ ενημερώνουν για την επανεκκίνηση της μαζικής Εστίασης !!!
Επαναλειτουργία των επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης από τις 25 Μαΐου 2020
Είναι μια πρωτοβουλία του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και την Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠΟΕΣ) με σκοπό την παροχή απλών και πρακτικών οδηγιών προς τις επιχειρήσεις της μαζικής εστίασης ενόψει της επαναλειτουργίας των και σίγουρα στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τον COVID-19.
Δίνονται οδηγίες σε ότι αφορά το προφίλ επικινδυνότητας του ιού στους χώρους εστίασης και στις βέλτιστες πρακτικές συστάσεων.
Επίσης δίνεται ένα ιστορικό της νόσου όπως και τα συμπτώματα, την μετάδοσή του.
Δίνονται κατευθυντήριες γραμμές αντιμετώπισης στους επιχειρηματίες εστιάτορες και στο πως θα οργανώσουν την επιχείρησή τους στη βάση των νέων δεδομένων.
Υπάρχει ενημερωτικό υλικό που σίγουρα θα καλύψει την κάθε τυχόν ερώτηση που είτε ο επιχειρηματίας είτε ο καταναλωτής μπορεί να θέσει σε θέματα ασφάλειας στην εστίαση.
Είμαστε ο καθένας και όλοι συνυπεύθυνοι για τον εαυτό μας αλλά και για τους συνανθρώπους μας.